Morotssoppa med vitlök, timjan och ingefära, 2-3 port

2 st morötter
2-4 potatisar
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1-2 krm sambal oelek
1/2 tsk torkad ingefära
ca 2 krm timjan
5-6 sl grönsaksbuljong
Skala morötter och potatisar. Riv morötterna grovt och skär potatisen i små bitar. Skala och hacka löken grovt. Riv vitlöken.
Häll lite olja eller vegomargarin i en kastrull. Fräs lök och vitlök en kort stund tillsammans med timjan. Häll ner sambal oelek och fräs runt ett tag till.
Slå på buljongen och häll i morötter, potatis och ingefära. Koka upp och låt puttra under lock tills potatisen blivit mjuk.
Mixa soppan. Smaka av med salt och peppar och eventuellt lite pressad citron. Voilà!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar