fredag 27 november 2009

Att sluta dricka kaffe

Idag har jag lärt mig att det går åt 140 liter vatten per kopp kaffe.

Skulle ju sluta dricka kaffe. Slutade ett tag. Fick ont i huvudet. Har börjat igen. Dricker asmycket kaffe nu. Fast bara gratis. Allt är svårt. Men 140 liter vatten är ett bra incitament.

Jag har börjat med min egenutformade självterapi igen, den som jag utformade när jag var 17 och sålde in hos min dåvarande kurator. Den ligger här alldeles bakom internet-fönstret i min dator. Jag ska titta på den alldeles strax igen. Fokusera. Det är mitt största problem. Och tröttheten. Jag känner mig jagad. Och jag har ont i halsen. Och jag misstänker att MJ-festen är i fara.
(OBS snälla, låt mig slippa allt "dutardetvällitelugntemellanåtSannadukommer
välihågattandasSannatadetlugnttadetlugnttadetlugntSANNASANNASANNA" för jag behöver inte ens höra det.)


Såg Emil Jensen idag. Och Gustav Skarsgård men framför allt Emil Jensen. Han hade gitarr på ryggen. Fick lite hjärtklappning men tänkte på de två biljetterna jag hade i ryggsäcken, att jag bara behöver vara lite tålmodig och vänta i två dygn, sen får jag ju se honom, liksom, på riktigt.

I morgon skulle jag vilja göra det här:
- Delta i Socialistiskt forum på ABF-huset
- Gå på premiären av Fackklubb 717
- Delta i Shut It Down-demon mot kolkraftverket i Stockholm
- Delta i skrammeldemon mot SMR
- Delta i manifestationen för grisarna
- Gå på Miike Snow på Debaser
- Gå på Emil Jensen på Södra teatern
- Gå på MJ-fest
- Gå på festen i skolan

I stället ska jag:
- Representera Tanzania i en simulerad klimatförhandling. Det ska också bli kul. Men jag hatar att det krockar med jävligt, jävligt viktiga saker. Jag tror jag ska gå lite tidigare för att hinna göra någon samhällsnytta.
- Kanske dö i mitt hem. Ensam.

Känner mig just nu väldigt skör och gnällig och ensam. Himla tur att jag haft en finfin dag. Finfin. Men kom ihåg att, om du någonsin skaffar barn, köp inte skor med inbyggd pipleksak under. Det piper nämligen för varje steg och gör en galen.

Vem är det som är lycklig,
vem luktar bränt?

7 kommentarer:

"oroshjärta" Lotte Fernandez sa...

Såg med gurra idag...på "min" gata...Ang kaffe njut o drick en världens godaste kopp om dan! Vi måste ha några laster kiddo...KRAM O KÄRLEK O KRYA PÅ DIG!

Isak sa...

140 liter. hurfan då?? det är ju helt fucking insane.

galet mycket grejer du har att göra. jag ska försöka gå på ett musikcafé imorgon, och jag tycker fan mitt schema är fullproppat då.

men du. ta det lite lugnt, sanna. unna dig det.

sannasannasanna.

Sanna sa...

Har klarat mig helt utan kaffe idag - och utan huvudvärk!

De 140 litrarna antar jag betyder att det går åt en del vatten när man odlar kaffebönor. Jag tror egentligen inte det är så mycket sjukare än typ allt annat vi äter men det blir ju insane när kaffe egentligen är helt och fullständigt onödigt liksom. Bara en drog. Och gott. Typ. Som kött.

Jag ska gå och lägga mig nu! Ska ta med datorn i och för sig! Men ändå!

Habib sa...

mmm...kaffe. Jag har en livsmotto; Då jag inte kan se botten i koppen då är mitt kaffe perfekt.

Jag tycker att allt det här är lite roligt om jag får uttrycka mina känslor. Här i norrland så har vi några dagar tillbaka haft en skandal inom djuruppfödningen dvs slakterierna. Människor blir helt upprörda när de ser döda djur vilket är normalt men det är samma människor som äter de här djuren. Det är det roliga med det hela för människor vill äta djur men inte se att det lider vilket är en sjuk paradox. Människor är idioter.

På DN och lite andra tidningar så skrevs det att det här larmet kommer inte ändra människors matvanor och jag tror att man är naiv att tro sånt. Jag själv äter inte kött men det är mer en vane sak än något idelogiskt vid det här laget. Jag försökte bry mig, jag var vegan men tillslut så finns det ingen poäng längre. Människor är lata idioter som tar det enklaste utvägen. Jag själv är det.
Min poäng är att människor kommer att fortsätta äta kött, dricka kaffe och använda olja så länge det finns tillgängligt. Och så länge som det finns något land som kan producera det så kommer det finnas tillgängligt. Varför har vi socialdemokrater som har på sig kläder gjorda i en "sweatshop" någonstans i asien eller mp-politiker som kör SUV.(Höger är dock alltid värre för det gör bara fel men tror att det är det rätta att göra, det är bara sorligt.)

Ingen kommer rösta emot att leva i välstånd. Så länge som välfärd är def. som välstånd så hamnar man alltid i samma situation. Det är samma problem fast bara nya produkter.

Kanske jag har jobbat för mycket inom ideell kultur eller så är jag bara på ålderns höst, men jag har kommit att se samma problem debatteras i oändligheten och det är alltid människan som är problemet. Jag skulle kunna fortsätta diskutera det här men jag ska fortsätta dricka mitt dumpster divade kaffe innan det blir kallt.

Sedan om det är mer poänglöst att människor kastar kaffe eller faktiskt köper det låter jag var och en debattera själva.

Isak sa...

Pust!!

Sanna sa...

Shit vilken fantastisk kommentar! :)

Låter bra med livsmottot så länge du menar att kaffet är svart som anarkin och inte o-transparent pga beblandning med mjölk ;)
Mitt livsmotto är för övrigt "det är bara roligt".

Jag förstår precis vad du menar. Och jag håller med dig. Däremot har jag hopp kvar ( - har du?) och tror att även hedonismens tanke kring målet kan förändras. Jag tror att människor styrs av diskurser och konstruktioner och därför tror jag att det absolut sämsta man kan göra är att hävda att människor är (ekonomiskt) nyttomaximerande egoister som aldrig kommer kunna leva i harmoni med andra arter (växter som djur) på egen hand, eftersom detta är precis den diskurs som de liberala nationalekonomerna indoktrinerar hela samhället med. När det blir en vedertagen sanning på alla fronter - till och med hos vettiga människor - så kommer inget någonsin att förändras. En fotbollstränare som innan säsongens start säger till sitt fotbollslag att det kommer bli en hopplös säsong och att det är orealistiskt att ens nå övre halvan på tabellen kommer definitivt inte få ett framgångsrikt fotbollslag... Get my point?

Av samma anledning som jag tror folk i allmänhet påverkas av diskurser inom politik och media tror jag man påverkas av sin vardagskontext. Därför tror jag det är sjukt smart att leva i ett gott exempel, omge sig med folk som inte gett upp och som har ett hjärta i kroppen. Då ger man inte upp själv, och då tappar man inte greppet om poängen med sin livsstil.

Och det är ju inte som att samhället och normerna förändrats radikalt och snabbt förr i historien. Jag vet att köttfrågan är asjävlajobbig eftersom folk har så extremt svagt medlidande, men jag är helt övertygad om att ifall jag kan så kan alla.

Är jag ett naivt dumhuvud?

Habib sa...

Jag tror faktiskt att du är bättre när det kommer till kommentarer men jag ska försöka mitt bästa.

Kaffemottot handlade mest om att jag gillar saker som är okomplicerade och att jag tycker att smaken av skit kommer ut ännu mer med mjölk faktiskt.

Jag är inte anarkist för jag ser det som mer omöjligt i större former än typ ett student kollektiv och skulle inte vilja utan regler i någon form men jag delar ett förakt mot myndigheter, stater och polisen och ser det mer som ett nödvändigt tvång.

Visst du har rätt i att om ingen gör något och alla hävdar att det är försent så är det svårt att ändra på resultatet. Men jag tror inte att människor kommer välja att reglera bort en vardag som det har valt och så länge som det går att upphålla skenet.

Men jag skulle inte hävda att jag har förlorat helt hoppet. Jag äter fortfarande en kanske 80-90% vegansk kost/mat som ändå skulle kastas, planerar en klimat-fackel tåg och av någon anledning jobbar fortfarande med kultur.
Bara det tror jag visar på att även om jag inte erkänner det så jobbar jag för något bättre. Jag skulle vilja hävda att det är just för jag är cynisk och bitter som jag fortfarande ork för att fortsätta mer än att jag blir less även om det händer till och från.
Men tacka vet jag gör det själv kulturen i Ume. Eller det är mer av en hatkärlek.

Du är vad du själv vill vara men jag skulle bara inte hoppas på för mycket. Jag själv längtar tills oljan(och uranet) tar slut. Nästan att man har en bil på tomgång bara för att skynda på. Det kommer bli ett par roliga år tror jag. Då ska jag stå och äta sockervadd på strut. mmm...I-land