söndag 9 augusti 2009

En löjlig uppdatering. Jättelöjlig

Vitabergsparken en ljummen torsdagskväll i augusti. Jag tror det var nionde gången för min del. Det var minst lika bra som alltid.
Och de var lika snygga.

Vinterviken en ljummen fredagskväll i augusti. En ljummen i gräset. Fyra glada, varav två extremt glada - i synnerhet i hatten - på en proppfull gräsmatta. Här är Christopher Sander när han framför Äppelöga tillsammans med en gästande Anna Järvinen:
Cocoanut Groove spelade också. Jag tror de hade en fiol med sig och att det lät fint. Sen spelade Hajen på sedvanligt förstummande sätt. I samband med det snappade vi kvällens citat. En man som pratar i mobiltelefon:
Jag står och lyssnar på den där fisken


Lillsjön en ljummen lördagskväll i augusti. Det började konstigt med ett mystiskt försvinnande av Ps bankkort. Det som hände var omöjligt. Helt omöjligt. Det fortsatte mjukt med en stor, vit, extremt fluffig hund.
Det gick vidare med en glass och en vacker trollslända. Förflöt med en musikakt som verkligen inte föll mig i smaken. Jag rös hela vägen in i hans kakel och hoppas av hela mitt ondskefulla hjärta att han inte lyckas med musiken. Vi flydde ut på klipporna, precis som alla kids som lyckats köpa ut öl. En vacker kväll. En vacker vy. Sen, hela anledningen till att människan kan välja en timme på pendeltåg frivilligt, till främmande plats.
Simon...

Simon som hade med sig tre personer ur sitt band. Simon som spelade gitarr. Simons band som spelade gitarr och gitarr och stämband. Simons band som inte spelade bas och inte trummor. Simon som plockade fram ett litet munspel. Simon och hans band som spelade Demonen. Simon som ensam spelade Hon säger: det är lugnt. Simon som kände igen mig efteråt! Simon som är en jävel på att vårda sina fans, uppenbarligen. Simon som skrämmer mig lite. Människor brukar inte få mig att bli så där. Simon som gör mig rätt löjlig, faktiskt. Jävligt löjlig, rentav. Att han inte skäms. Hö. Hö. Hö.

Kännedomen om ett [ingenting] på Strand vid 23 fick oss att skynda. Det gick dåligt eftersom en hel kräftskiva med 17-åringar hade bestämt sig för att slöa ner bussresan så att samtliga missade tåget. Yes, att [ingenting] spelar nästa vecka i Göteborg.

På vägen tillbaka till hemmets stillsamma vrå, två skyltar:
Det är bra med tydlighet, så att man inte blir förvånad när det plötsligt verkar som att tanken är att man på något sätt ska ändra sin position i höjd. Vi gillar inte överraskningar. NEJ.







Det var mörkt och svårt att fota bra, men fan. Liksom. I mina hoods. På min gata! En RIKTIG Fru Gårman! Haha! Jag skrattade mig förnöjt hela vägen från horisontallägesintag till hård sömn.








Nu ska jag göra allt och inget,
som gör mig glad och sur,
men!
Jag tror på tur.

8 kommentarer:

claire sa...

haha, den där fisken! roligt. jag vill också se simon! verkar ha varit fantastiskt. hoppas att han får nån mer spelning i sthlm snart. (:

Sanna sa...

Han har ju inget i Stockholm på lut, den rackaren. Men tummarna håller jag hårt om snart. :)

Isak sa...

innan jag orkar läsa klart hela inlägget och kommmentera på riktigt:
vet du förresten att Äppelöga är en cover på Alfs Din Gråtande Clown?
jo! 4real!

Sanna sa...

Eller? Cover? Nänä. I så fall ett fall för musikpolisen? Eller? Kanske?

Sanna sa...

Eller... kanske inte. Kanske... som med böcker, inlindat, typ: "jag har läst den här artikeln jättejättemånga gånger innan jag skrev den här boken så på sätt och vis är den här boken EN SANN HISTORIA"

Isak sa...

http://open.spotify.com/track/1p7FGa2oIgeu8hBs5sVR6F

lyssna och häpnas! han har lånat musiken, och inte texten. men alltså. det är affes musse! chrilles text.

cocogroove är ju umebo, btw! kul att representeras.

Isak sa...

har fortfarande inte läst inlägget dock..
pinsamt? lite.

Sanna sa...

Vad tror du om mig egentligen, Isak? Posta en jävla spotify-länk? TOO LATE MUTHAFUCKAH! Givetvis lyssnade jag på en gång. Ögonaböj. Men, Chrilles text? Vem är Chrille? Man hör ju på Annas låt att även musiken har likheter, men mot slutet så är ju texten i Alfs låt också "jag vet, jag vet jag är sjuk" och det är ju faktiskt väldigt likt Annas textrad "jag vet, jag vet jag är sjuk"

Det gör inget att du inte läst, käre Isak! Du har precis hela livet på dig! Så, tips, trampa inte på en mina idag.